Duh Makedonije na Serbia Fashion Week-u – Irina Toševa

Serbia Fashion Week osim po svom prepoznatljivom kvalitetu kako u oblasti organizacije velikih događaja, po uzoru na najpoznatije svetske nedelje mode, svoj kvalitet i posvećenost razvija i na polju internacionalne saradnje sa kreatorima iz zemalja okruženja i inostranstva. Kreatorka Irina Tosheva iz susedne nam Makedonije, okupljenim znatiželjnicima u svečanoj sali hotela Park, takođe je predstavila svoju kolekciju.

Kreacije namenje mladima i svima onima koji se tako osećaju naišle su na opšte oduševljenje publike. Najzastupljeniji materijali u kolekciji ove kreatoreke, vuna i somot bili su dovoljni da se prijateljska toplina i gostoprimljivost dožive i na nekom višem nivou.

Irina Tosheva je kreatorka koja je poznata po tome da svoje modele uvek ukrašava sitnim detaljima, koji kako i sama navodi nisu baš uvek dobro rešenje za pistu, ali su joj postali neka vrsta zaštitnog znaka te od njih neće odstupati ni u budućnosti. Minimalizam ili ne, ali kvalitet i originalnost su svakako na njenoj strani.

T.Mitić

Foto: SFW by M.Ristić