MANIFESTACIJA “SERBIA FASHION WEEK“ SLEDEĆE NEDELJE U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovali su konferenciji za novinare povodom manifestacije “Serbia Fashion Week“ koja će biti održana u Novom Sadu od 7. do 12. novembra. Konferenciji su prisustvovali i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i “Serbia Fashion Week“ Svetlana Horvat, programski direktor EPK 2021 Momčilo Bajac, kao i dizajneri Marija Šabić, Danijela Božić i Vasilije Kovačev koji su predočili program za predstojeću manifestaciju.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je rekao da je „Serbia Fashion Week“ manifestacija izuzetno značajna za privredu i turizam Novog Sada koju će Grad nastaviti da podržava i ubuduće.

– Dolazak poznatih imena iz sveta mode automatski znači i dolazak velikog broja turista, kao i inostranih novinara. Grad Novi Sad i „Serbia Fashion Week“ će nastojati da predstave naš grad na najbolјi način, organizujući obilazak kulturnih i ostalih znamenitosti našeg grada za predstavnike stranih medija. Nadamo se da će, kada se vrate u svoje zemlјe, oni  preneti najlepše utiske o Novom Sadu, što će svakako doprineti razvoju turizma. To je značajno za nas, jer dolazak velikog broja posetilaca na ovu manifestaciju doprinosi i većem turističkom prihodu od boravišnih taksi – rekao je Milorad Radojević i dodao da je  u prvih devet meseci ove godine broj stranih turista povećan za 15,6% u odnosu na prošlu godinu, a broj noćenja stranih turista je veći za skoro za 30%.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić rekao je da će se Novi Sad  naći u centru pažnje evropske javnosti od 7. novembra kada počinje „Serbia Fashion Week“ i koji će okupiti oko 50 kreatora iz celog sveta.

– Promociji tog događaja, ali i Novog Sada kao domaćina, u mnogome doprinosi dolazak svetske modne zvezde Ane Fendi i mogu samo da čestitam organizatorima na uspešnom poduhvatu. Od velikog je značaja što će se paralelno sa nedelјom mode, održati i „Design Week“ kao svojevrsan prikaz novih tendencija u oblasti dizajna uz učešće vrsnih predavača iz zemlјe i inostranstva. Novi Sad, koji je nedavno poneo titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine pravo je mesto za manifestacije kroz koje se specifično prelamaju kultura, umetnost i privreda, jer Evropska prestonica kulture i predstavlјa takav okvir – rekao je Dalibor Rožić.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i „Serbia Fashion Week“ Svetlana Horvat je istakla da je imala ogromnu veru u snagu i znanje tima koji je vodio Novi Sad za dobijanje titule Evropske prestonice kulture 2021. Ona je na konferenciji rekla da se ova Nedelјa mode posvećuje Novom Sadu i njegovoj pobedi u Briselu. Posebno se zahvalila programskom direktoru EPK 2021 Momčilu Bajcu, koji je sa svojim timom predano radio kako bi i projekti „Serbia Fashion Week“ i „Design fashion week“ bili obuhvaćeni aplikacijom za tu prestižnu titulu, i naglasila da će kompletno medijsko predstavlјanje ovogodišnjeg izdanja festivala biti obojeno tim predznakom.

The Good
The Bad