NOVI SAD – CENTAR EVROPSKE MODE OD 14. DO 19. OKTOBRA

SERBIA FASHION WEEK – PROLEĆE/LETO 2015

Internacionalni festival mode i dizajna – „Serbia Fashion Week”, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 14. do 19. oktobra 2014. godine u novosadskom hotelu “Park”, dok će svečana dodela nagrada “Serbia Fashion Awards” biti održana 19. oktobra u filmskom studiju TV Pinka u Šimanovcima.

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u aprilu i oktobru svake godine, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.

I ove sezone Nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata:

  • Internacionalna moda
  • Domaća moda
  • Edukativne konferencije
  • Desgin week
  • Showroom/Popup stores

Posetioci Serbia Fashion Week-a imaće priliku da u narednom periodu budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije biće održan u hotelu “Park”, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera. Edukativni deo ove manifestacije smešten je takođe u hotelu Park, kao i u prostoru Privredne komore Vojvodine, a posetioci će imati priliku da slušaju o poslovnim poduhvatima i da dobiju savete od strane istaknutih modnih stručnjaka, blogera, fotografa i šminkera. Posetioci će imati priliku da vide kako Nedelja mode izgleda u Francuskoj uz koncept prikazivanja kolekcija, izložbenih postavki umetnika iz oblasti kostimografije, primenjene umetnosti, fotografije, vajarstva i novih oblika multimedijalne umetnosti i to u prelepom dvorcu “Eđšeg” u okviru Design Week-a, a za one kojima se kreacije prikazane na revijama posebno dopadnu, omogućena je i kupovina odevnih predmeta kreatora koji izlažu tokom Nedelje mode u otvorenim Showroom-ovima i Popup prodavnicama u holu hotela “Park”.