SERBIA FASHION WEEK ZATVOREN NEVIĐENIM MODNIM NASTUPOM

Thierry Mugler show

U proteklih sedam dana, Novi Sad je bio evropski centar mode. Kroz jubilarni deseti Serbia Fashion Week prošlo je više desetina hiljada posetlaca, najveći svetski modni stručnjaci, i oko 50 dizajnera iz 30 različitih zemalja sveta. Jubilarni Serbia Fashion Week obeležile su revije koje su posetioce ostavile bez daha, spektakl na otvorenom tokom manifestacije otvaranja u Dunavskom parku, izložba u Galeriji Matice srpske, seminari i fantastičan modni šou tokom svečanog zatvaranja ove Nedelje mode.

N. Miljković i S. Šarenac
N. Bojović

Svečana dodela nagrada, do sada neviđeni modni šou Thierry Muglera, izvedba Tijane Bogićević u haljini dugoj 60 metara i šarmantna muzika iz Francuske uveličali su ceremoniju zatvaranja veoma uspešnog izdanja Serbia Fashion Week-a u Srpskom narodnom pozorištu.

Tanja Bogičević
N. Bojović

Ceremoniju je otvorila sjajna Tijana Bogićević izvodeći pesmu „Skyfall“ u haljini dugoj 60 metara. Prvi put posetioci su imali priliku da vide maping haljine na čijem su se platnu smenjivali videi prethodnih izdanja Srpske nedelje mode. Naši popularni voditelji, Nataša Miljković i Slobodan Šarenac koji su vodili program svojim šarmom su ulepšali veče mnogobrojnoj publici koja nije skrivala oduševljenje.

Thierry Mugler show
S. Braun

Na momenat, puna sala Srpskog narodnog pozorišta pretvorila se u najpoželjnije modne piste Njujorka, Pariza ili Milana jer je prisutne fascinirala ekskluzivna revija Thierry Muglera, ikone svetske mode. Reviju o kojoj se i dalje priča režirao je Eymeric Francois, potpredsednik Serbia Fashion Week-a i oficijelni član federacije Visoke mode Francuske. Miljenik velikih zvezda kao što su Diana Ross, David Bowie, Beyonce, Lady Gaga, Liza Minnelli, Celine Dion i drugih, Thierry Mugler prvi put je prikazao svoju kolekciju koja ostavlja bez daha. Modeli samog vrha visoke mode, muzika, ekstravagantne frizure i čitav šou raspirili su maštu prisutnih i učinili da se na momenat svi osete kao da su u Parizu.

Thierry Mugler show
S. Braun

Povodom svog jubileja, organizacija Serbia Fashion Week-a dodelila je nagrade institucijama i pojedincima koji su doprineli nastanku i razvoju ove Nedelje mode. Serbia Fashion Week, koga su strani novinari prozvali „čudo od festivala” ima najrazvijeniju međunarodnu saradnju i najveći broj potpisanih ugovora o razmeni dizajnera u Evropi. 31 svetska Nedelja mode je partner Serbia Fashion Week-a te su se na platnu smenjivale njihove video poruke i čestitke.

Laure Prechac i Stanko Marinković
S. Braun

Za muzički deo programa pobrinuli su se Laure Prechac i Stanko Marinković koji su svojim specifičnim muzičkim stilom u kojem se nadmeću francuska prefinjenost i duša Guče razgalili posetioce.

Maja Gojković Svetlana Horvat
S. Braun

Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a i Nacionalne komore za modu Srbije i Eymeric Francois, potpredsednik Serbia Fashion Week-a uručili su 23 nagrade važnim i dragim prijateljima koji su učinili da ova manifestacija bude tu gde sada jeste – zvanično peta po veličini Nedelja mode u  Evropi.

Donald Potard Svetlana Horvat
S. Braun