ZVONKO MARKOVIĆ PROSLAVLJA DVADESET GODINA USPEŠNE KARIJERE NA SERBIA FASHION WEEK-U

Zvonko Marković serbia fashion week

Poznati srpski dizajner Zvonko Marković, proslaviće dvadesetogodišnjicu svoje uspešne karijere na jubilarnom Serbia Fashion Week-u. Pored toga što modne sladokusce očekuju spektakl na 5 lokacija i neka od najvećih imena svetske modne scene, specijalna revija Zvonka Markovića 28. aprila u 21 čas biće prava poslastica za posetioce Srpske nedelje mode.

Zvonko Marković serbia fashion week

Zahvaljujući ugovoru koji je Serbia Fashion Week potpisao sa platformom Art Heart Fashion- USA, dizajneri Serbia Fashion Week-a bili su prisutni tokom četiri izdanja na zvaničnom kalendaru New York Fashion Week-a. Kako se ugovor odnosi na najprestižnije Nedelje mode u Americi – u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u, neki od naših dizajnera već su postali poznati svetskoj modnoj eliti te su predstavili Srbiju u najlepšem svetlu.

Veliki uspeh u Americi postigao je upravo jedan od najistaknutijih srpskih dizajnera, Zvonko Marković. Njegov talenat prepoznat je i od strane najuticajnijih Nedelja mode sveta, te je do sada, posredstvom Serbia Fashion Week-a učestvovao na Nedelji visoke mode u Parizu, New York Fashion Week-u i u Sankt Petersburgu, a po pozivu Alta Moda Roma, Zvonko će predstaviti svoju kolekciju i u Rimu. Zvonko Marković nosilac je i prestižne nagrade „Talents du luxe et de la création”, koju mu je dodelio žiri od trinaest članova, svetski priznatih stručnjaka iz oblasti dizajna i luksuza. Ono što je bilo presudno za ovu važnu nagradu jeste Zvonkov rad na materijalima od kože i čipke po kojima je prepoznatljiv širom sveta.

Zvonko Marković serbia fashion weekUgovor koji je Serbia Fashion Week potpisao sa jednom od najprestižnijih PR i SHOWROOM platformi u Los Anđelesu – GLOBAL DIFFUSION INC, FASHION FORWARDS DBA, pružio je Zvonku Markoviću priliku da bude prisutan sa svojom kolekcijom u ovom gradu. Nakon što je jednu od njegovih kreacija prošle godine obukla Kylie Jenner, to isto je učinila i popularna Ashanti, svetski poznata pevačica, igračica i glumica.

Dva važna jubileja, deseto izdanje Srpske nedelje mode i dvadeset godina uspešne karijere Zvonka Markovića, razlozi su njegovog povratka iz Amerike u Srbiju, a povodom ovog događaja, Zvonko je izjavio:

„1998. godine imao sam prvu reviju pod javnim nebom Srbije. Drago mi je što jubilej slavim zajedno sa Serbia Fashion Week-om i to baš na ovoj Nedelji mode. Kolekcija koju ću premijerno predstaviti je bajka. Ona predstavlja ljubavnu priču vodenog ljiljana koji se zaljubio u odsjaj meseca na vodi. Ovo je priča koja prenosi simboliku ljiljana u noći i igranja sa odsjajima vode na mesečini. Kolekcija sadrži dva bloka. Prvi je posvećen noći dok je drugi posvećen danu, te su i boje prilagođene tome. U čast jubileja mog rada, premijerno predstavljam kolekciju na Serbia Fashion Week-u i nadam se da će biti prikazana širom sveta.“

Zvonko Marković serbia fashion weekJubilarno, deseto izdanje Serbia Fashion Week-a biće održano od 24. do 29. aprila. Pripremaju se velika iznenađenja povodom ovog jubileja, koje će biti održano na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Week-a biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti – u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvaranje Serbia Fashion Week-a predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje. Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom nesvakidašnje izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Serbia Fashion Week-a biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.