ZA KRAJ SERBIA FASHION WEEK-A DODELJENE NAGRADE NAJBOLJIM UČESNICIMA

serbia fashion awards bosko jakovljevic patrizia gucci Svetlana Braun

Kraj novembarskog Serbia Fashion Week-a obeležen je svečanom dodelom Serbia Fashion Awards nagrada u ambasadi Italije u Beogradu. Program je otvorila predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat, koja se svim prisutnim zahvalila na podršci dok je domaćin, ambasador Italije Giuseppe Manzo, poželeo svima dobrodošlicu rekavši da je Italija lider u modnoj industriji i da mu je zbog toga izuzetno zadovoljstvo da ugosti finalnu dodelu nagrada u okviru Serbia Fashion Week-a.

Milica Tričković foto Svetlana Braun
S. Braun

Program svečane dodele nagrada vodile su poznata srpska glumica Mirka Vasiljević i voditeljka Marina Buljovčić, a među prisutnima su bili i dizajneri koji su predstavili svoje kolekcije, kao i mnoge poznate ličnosti kao što su supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić, Cile Marinković, Vesna Dedić, Jelena Bačić Alimpić, Snežana Dakić i brojni drugi. Na početku večeri posetioci su imali priliku da vide retrospektivu nedelje mode koja se dešavala u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, nakon čega je usledila dodela nagrada.

serbia fashion awards Svetlana Braun show
S. Braun

Inostrani žiri su činila neka od najvećih imena svetske mode kao što su Donald Potard, nekadašnji direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, Patrizia Gucci, kao počasni član žirija, Eymeric Francois, član institucije Visoke mode Francuske, Branko Popović, direktor Fashion Clash festivala iz Mastrihta, Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Week-a, William Arlotti, vlasnik medijske kuce House Off iz Pariza i Caroline Paris, modni bloger i stilista. Stručni žiri doneo je odluku o najboljim učesnicima u više kategorija.

Eymeric Francois foto Svetlana Braun
S. Braun

Predsednik žirija, Donald Potard održao je fenomenalan govor i ne skrivajući svoje oduševljenje pohvalio sve dizajnere. Nagradu za najboljeg mladog dizajnera, koja pruža priliku učešća na prestižnom avangardnom modnom festivalu Fashion Clash u Holandiji, Ivi Kujundžić uručio je Branko Popović, direktor Fashion Clash festivala.

serbia fashion awards patrizia gucci Svetlana Braun
S. Braun

Serbia Fashion Week je organizator najvećeg evropskog takmičenja za mlade talente – European Fashion Talent Designers Competiton – na kojem su ove godine učestvovali studenti sa akademija i fakulteta iz 20 zemalja Evrope. Nagradu za najboljeg mladog evropskog dizajnera uručio je Rocco Gaglioti, dobitnik Emmy nagrade za svoju modnu emisiju Fashion News Life, srpskom dizajneru Igoru Lukiću.

serbia fashion awards eymeric francois tara sukljic Svetlana Braun
S. Braun

Predsednica platforme Mad Mood Milan, Marianna Micelli, uručila je nagradu koja podrazumeva učešće na ovoj manifestaciji naredne godine Nataši Župac. Na takmičenju Fil Rouge u Parizu, Milica Tričković je bila nagrađena za najbolju kolekciju, te je Milica ovu prestižnu nagradu primila na Serbia Fashion Awards-u od strane Jane Farafanove, suorganizatora ove platforme. Italijanski ambasador, Njegova Ekselencija Giuseppe Manzo, dodelio je nagradu institutu Cordella za uspešno predstavljanje na Serbia Fashion Week-u.

serbia fashion awards patrizia gucci horvat Svetlana Braun
S. Braun

Posebnu nagradu za životno delo Serbia Fashion Week dodeljuje onima koji su presudno uticali na razvoj mode na globalnom nivou – bez kojih moda i dizajn uopšteno ne bi bili ovo što jesu danas u svetu. Predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat, dodelila je ovu nagradu počasnoj gošći festivala, gospođi Patriziji Gucci. Kamil Kaselyt uručila je nagradu za najboljeg muškog modela Milanu Todoroviću, dok je titulu najboljeg ženskog modela ponela Tara Šljukić, kojoj je nagradu dodelio umetnički direktor Serbia Fashion Week-a, Eymeric Francois. Nagrada Spirit Award Serbia Fashion Week-a dodeljena je restoranu Le Piaf i klubovima Muzej i Tunel, dugogodišnjim saradnicima ove manifestacije.

serbia fashion awards bosko jakovljevic patrizia gucci Svetlana Braun
S. Braun

Na samom kraju ovog svečanog događaja proglašene su glavne nagrade. Nagrada za najbolju internacionalnu kolekciju pripala je francuskom dizajneru, Cyrilu Miratu, koju mu je uručila Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a, dok je nagrada za najperspektivnijeg mladog dizajnera  otišla u ruke brenda PRiK iz Srbije, i koju im je dodelio William Arlotti, vlasnik medijske kuce House Off iz Pariza. Najbolju žensku kolekciju u nacionalnoj kategoriji osvojila je Marija Šabić, a laskavu titulu najbolje srpske muške kolekcije poneo je Boško Jakovljević. Njih dvoje su imali čast da im nagradu preda čuvena Patrizia Gucci, zajedno sa Adrianom Mizzijem, predsednikom Malta Fashion Week-a i Donaldom Potardom, predsednikom žirija.

serbia fashion awards 2017 Lilit Andrić
L. Andrić

O Srpskoj nedelji mode kroz koju je prošlo više od 35 000 posetilaca još uvek se priča, a dok se pregledaju fotografije i sabiraju utisci, tim Serbia Fashion Week-a kreće sa pripremom svoje jubilarne 10. nedelje mode u aprilu, kada nas očekuju brojni dodatni sadržaji i iznenađenja.

serbia fashion awards Svetlana Braun
S. Braun