VIŠE OD 35 000 LJUDI POSETILO SERBIA FASHION WEEK

Potpisivanje knjige Patrizia Gucci foto N_Brankov

Revijalni deo najuspešnijeg izdanja Serbia Fashion Week-a, koji je posetilo više od 35 000 ljudi, završen je sinoć uz sjajne revije i tradicionalno slavlje celog tima ove manifestacije i publike.

Novembarsko izdanje Serbia Fashion Week-a zatvorila je revija Marije Šabić, a tokom poslednje revijalne večeri, modni sladokusci istinski su uživali i u revijama Boška Jakovljevića, Suzane Perić, Cyrila Mirata iz Francuske, Daira iz Holandije, Ticcija iz Mađarske, grupe dizajnera platforme Mad Mood Milano, kao i finalista takmičenja Fashion Talent Design Competition i European Fashion Talent Competition, mladih nada srpske i evropske mode.

Patrizia Gucci foto N_Brankov
N. Brankov

Dolazak Patricije Guči, najveće modne zvezde koja je posetila neku manifestaciju na našim prostorima izazvao je veliku pažnju te je promocija njene knjige „Guči“ bila veoma posećena, a ona veoma strpljiva sa svim fanovima sa kojima se rado fotografisala i kojima je potpisivala knjige.

Marija Šabić foto Svetlana_Braun
S. Braun

Čast da zatvori novembarsko izdanje Serbia Fashion Week-a pripala je Mariji Šabić, dizajnerki koja je uz ovu manifestaciju bila od samog početka. Kreacije na kojima su dominirali plemeniti materijali i čipka korišćeni na neuobičajen način i ovaj put su očarale publiku. Marija je ostala dosledna svom jedinstvenom nivou sačinjenom od elegancije i ženstvenosti pri stvaranju i ove kolekcije. Unikatne haljine nežnih i pastelnih boja daju dozu romantičnosti i bajkovitosti ženi, dok sa jedinstvenim i ručno izrađenim detaljima Marija daje svakom modelu lični pečat.

Olivera Balašević - Suzana Perić oto Svetlana_Braun
S. Braun

Revijom modne dizajnerke Suzane Perić privedeno je kraju jesenje izdanje Serbia Fashion Week-a. Kako je naša poznata kreatorka opisala svoju novu kolekciju, to su haljine i komadi koji su svečani ali i nosivi u svakodnevnici. Kolekcija „Kneginja“ sastojala se od lepršavih haljina, bluza i suknja u romantičnom boho stilu i elegantnim crvenim i crnim tonovima, mameći uzdahe publike, oslikavajući ženu koja će se u Suzaninim kreacijama osećati moćno, zavodljivo, poželjno i sigurno.

Jelena Gavrilović foto Svetlana_Braun
S. Braun

Reviju je otvorila glumica Jelena Gavrilović svojim neobičnim muzičkim nastupom, takođe noseći model iz ove kolekcije. U Suzaninoj novoj kreaciji i ovog puta mogli smo na pisti Serbia Fashion Week-a videti i Oliveru Balašević.

Boško Jakovljević foto D_Tintor
D. Tintor

Jedan od publici omiljenih učesnika Serbia Fashion Week-a, Boško Jakovljević, ponovo je napravio pravi šou. Reviju je otvorila poznata srpska pop pevačica Ana Stanić, a ispratili su je mnogi strani i domaći dizajneri koji su se već predstavili proteklih dana na Serbia Fashion Week-u, među kojima je bila i počasna gošća nedelje mode, Patrizia Gucci.

Ana Stanić - Boško Jakovljević foto Svetlana_Braun
S. Braun

Kako Jakovljević kaže, trudi se da kombinuje sportski stil sa odelom, naravno pod uslovom da to neko ume da iznese. Oni koji vole da se dobro oblače vode računa da materijal bude u trendu, stoga se trudi da kreira odela prema sportu i sport prema odelu. Za kraj, Boško je dodao da je sinoć video dve divne revije koje su mu dale nove ideje.

Cyril Mirat foto Svetlana_Braun
S. Braun

Jedna od najupečatljivijih revija Serbia Fashion Week-a bila je svakako revija Cyrila Mirata iz Francuske. Njegovi modeli su iznenadili publiku performansom, maskirani iskočivši na scenu iz mraka i prilazeći publici u prvim redovima kricima. Momci i devojka sa kosturskim maskama zlatne i crne boje sjajno su izneli kožne kreacije prekrivene zlatnim nitnama. Mirat kaže da je muzika veoma bitna za ceo nastup i da ona doprinosi velikim delom atmosferi revije.

Ticci foto Svetlana_Braun
S. Braun

Reviju dizajnera TICCA iz Mađarske publika je propratila sa pažnjom. Kolekcija se sastojala od rockabilly i vintage haljina veselih printova i vedrih materijala, kao i kratkih jaknica sa svetlucavim tattoo motivima.

Mad Mood Milano foto Svetlana_Braun
S. Braun

Saradnja Serbia Fashion Week-a i platforme Mad Mood Milano zasniva se na razmeni dizajnera, te se sinoć brojnoj publici predstavilo devet dizajnera sa Instituta mode iz Milana. Tokom ove revije dominirala je crna boja, svečane duge haljine neobičnih materijala sa dodacima cirkona, perli i mrežice. Njihova predstavnica, Maria Namicenti, je drugi put na Serbia Fashion Week-u i kako kaže, svaki put je sve bolje.

Dair foto Svetlana_Braun
S. Braun

Kolekciju koja se na poslednjoj večeri Serbia Fashion Weeka izdvojila po ekstravaganciji i izazovnosti, predstavio je holandski dizajner Dair. Sudeći po reakcijma, modeli veselih boja oduševili su novosadsku publiku. U kolekciji su dominirale jarke letnje boje, a Dair je to objasnio rečima: „Obožavam Srbiju i vašu kulturu jer koristite mnogo različitih boja i odišete nekom veselošću. Počastvovan sam što sam i ove sezone na ovoj divnoj manifestaciji.’’

Ovo veče bilo je rezervisano i za takmičare – mlade talente iz Srbije i Evrope. Predstavili su se finalisti takmičenja Iva Kujundžić, Katarina Vučićević, Kristina Ivković, Isidora Ceković, kao i Nina Grubar, Igor Lukić, Cezan i Gabriela Sanchez Cez. Oni su oduševili publiku inovativnim kreacijama i željom da unaprede svoj talenat.

Potpisivanje knjige Patrizia Gucci foto N_Brankov
N. Brankov

Rekordan broj posetilaca dao je motivaciju celom timu Serbia Fashion Week-a da naredne godine jubilarni 10. Serbia Fashion Week učine spektakularnim.

Sav prihod od prodatih ulaznica za Serbia Fashion Week opredeljen je u humanitarne svrhe, Nađi Kvrgić koja boluje od leukemije.

Večeras je održana svečana dodela nagrada, Serbia Fashion Awards, u ambasadi Italije u Beogradu i dodeljene su nagrade u više kategorija – za najbolju mušku kolekciju, za najbolju žensku kolekciju, za najboljeg modela, za najbolju inostranu kolekciju i druge. Saznajte više o Serbia Fashion Awards pobednicima u toku narednog dana.