INTERESOVANJE PUBLIKE ZA SERBIA FASHION WEEK-OM SVE VEĆE

Vasilije Kovačev foto Svetlana_Braun2

Veoma posećeno deveto izdanje Serbia Fashion Week-a opravdava činjenicu da se moda u Srbiju vratila na velika vrata. Pred jubilarni 10. Serbia Fashion Week koji će biti održan u aprilu, novembarsko izdanje ove manifestacije beleži odličnu posetu, dok se za vikend očekuje popunjen kapacitet Kongresnog centra Master Novosadskog sajma. Jučerašnji dan obeležili su William Arlotti koji je održao seminar “Fashion and Digital” i kreatori Vasilije Kovačev,  Rosemarie Abela, Alex Fashion, Fedra Couture, Ljiljana Vujanović i Ivana Nikolić Stanković, svako od kojih je izazvao sjajne reakcije publike.

Equi foto V_Velickovic
V. Veličković

William Arlotti, jedan od najuspešnijih modnih kritičara i osnivač kompanije “House Off” koja se bavi modnim strategijama, održao je seminar u Master centru pod nazivom “Fashion and Digital”. Arlotti je pričao o modi i digitalizaciji i bitnoj povezanosti mode sa digitalnim mrežama. On je prisutnima objasnio kako osnovati uspešnu digitalnu imperiju, a predstavljajući strategiju digitalizacije istakao je da zahvaljujući novim tehnologijama, društvenim mrežama i aplikacijama poput Instagrama, Fejsbuka i Snepčeta modni kreatori mogu lakše da izgrade svoj brend.

Vasilije Kovačev foto Svetlana_Braun
S. Braun

Vasilije Kovačev, miljenik novosadske Serbia Fashion Week publike prikazao je potpuno drugačiju kolekciju u odnosu na prethodne. Posetioci su bili vidno oduševljeni svim bajkovitim haljinama iz njegove kolekcije „Mesečeva reka“. Kako mu je srž inspiracije za kolekciju „Šapat jutarnjih zvezda“, koju je ceo svet mogao da vidi na Njujorškoj nedelji mode, bila Vojvodina i jedna ljubav, tako je glavna inspiracija za novu kolekciju, prema rečima Vasilija, bila jedna žena.

Vasilije Kovačev foto Svetlana_Braun2
S. Braun

Kreacijama koje su večeras ispraćene ovacijama dominirala je Vasilijeva omiljena glamurozna i ženstvena crna boja, kako za ženske tako i za muške komade. Ostao je dosledan svili i lepršavosti sa dozom senzualnosti kako bi svaka žena koja ponese njegove kreacije izgledala glamurozno i zavodljivo.

EQUI foto Svetlana_Braun
S. Braun

Četvrto veče novembarskog Serbia Fashion Week-a obeležile su i Ljiljana Vujanović i Ivana Nikolić Stanković. Ljiljana Vujanović, sa svojim brendom EQUI predstavila je brojnoj publici sjajne nosive kombinacije među kojima su bili kombinezoni, korseti, elegantne pantalone i svečane haljine.

Ivana Nikolić foto Svetlana_Braun
S. Braun

Ivana Nikolić, kreatorka, grafički dizajner i slikarka pretočila je sva svoja umeća u modu u kojoj stvara nesvakidašnje i veoma zanimljive kolekcije. „Inspiracija za slikanje i dizajniranje se s vremena na vreme menja ali uglavnom pošto sam se predstavljala već nekoliko puta na Serbia Fashion Week-u publika je imala priliku da vidi da su to uglavnom oslikani modeli, vesele boje, vesele devojke kao što kaže i pesma koja je pratila reviju  – Girls just want to have fun.

Fedra Couture foto Svetlana_Braun
S. Braun

Fedra Couture se predstavila kolekcijom koju čine elegantne haljine i pantalone, belih, krem i svetlo rozih boja, dopunjene zlatnim lovorovim lišćem kako bi upotpunili stil grčke boginje. Predivni i svečani materijali, kao i kombinacije za poslovne žene, ostavile su publiku bez daha.

 

Rosemarie Abela foto Svetlana_Braun
S. Braun

Rosemarie Abela, mlada dizajnerka sa Malte, je svojom gracioznom revijom inspirisanu malteškom arhitekturom oduševila punu salu. Ona je izjavila da je prvi put na ovoj manifestaciji i da je jako zadovoljna Serbia Fashion Week organizacijom.

V. Veličković
V. Veličković

Kao i tokom prethodnog izdanja, Alex Fashion je napravio spektakl predstavivši svoje kreacije uz plesnu koreografiju. Kolekciju donjeg veša, muških i ženskih kupaćih kostima i sportske opreme izneli su plesači uz muzičku pozadinu Jelene Tomašević, Miligrama, Toša Proeskog…

Peti dan Serbia Fashion Weeka počinje seminarom čuvene blogerke Hane Hadžiavdagić a večernje revije su spremili Eymeric Francois (Francuska), Erik Rosete (SAD), Lepa Couture, Mladen Milivojević Barona i Milica Tričković (Srbija) i Mario Karavasilis (Grčka).