SPOJ AVANGARDE, ELEGANTNOG, URBANOG I EKSTRAVAGANTNOG ZA PRVO SERBIA FASHION WEEK REVIJALNO VEČE

Dair foto V_Velickovic

Početak revijalnog dela Serbia Fashion Week-a u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma obeležilo je bogatstvo stilova čak 29 različitih dizajnera.

Revijalni deo Serbia Fashion Week-a tradicionalno je otvorila revija publici omiljenog Srđana Švelja koji je prikazao najistaknutije komade kolekcija 25 različitih dizajnera. Pravoj avangardnoj atmosferi, uz modele dizajnera najrazličitijih stilova, doprineli su zvuci benda Sputñik čiji je živi nastup na pisti izazvao sjajne reakcije publike.

Srđan Šveljo foto Svetlana_Braun
S. Braun

Nesvakidašnja muzika benda na pisti praćena dramatičnom rasvetom najavila je impresivan početak revije tokom koje su bili prikazani neki od modela odabranih dizajnera i brendova kao što su JSP, MACTO, LUTKART, Katarina Božičković, Jasmina Sanader, MARNIA by Marina Boškić, Diya Shiki, Tijana i Mila Popović, Kalafaker (Madrid) i drugi.

Vlastimir Jovanov foto Svetlana_Braun
S. Braun

Kolekciju koju možemo opisati kao spoj elegantnog i urbanog prikazao je dizajner Vlastimir Jovanov. Publika je imala priliku da vidi elegantne haljine u duhu starih vremena, ali i urbane forme. Vlastimir je izjavio da je oduševljen organizacijom Serbia Fashion Week-a, te da mu je drago što učestvuje na ovako velikoj manifestaciji. “Ovaj događaj je jedan od najvećih modnih događaja na našim prostorima. Drago mi je što sam deo svega toga i što je publika bila zadovoljna” – izjavio je Jovanov.

Tija foto Svetlana_Braun
S. Braun

Prve revijalne večeri Serbia Fashion Week-a predstavio se mongolski dizajnerski duo Chuluuntsetseg Choibaatar i Tuya Purvee. Elegantne, duge haljine u beloj, bež, crnoj, crvenoj i plavoj boji izazvale su gromoglasan aplauz publike. Pored ženstvenih haljina mogle su se videti i pantalone i ogrtači u kombinaciji tamnih i pastelnih nijansi. Dizajnerke kažu da u kolekciji dominira kašmir. „Kašmir je materijal koji preferiram zato što je elegantan, ženstven i u isto vreme udoban. Poenta je da se dobro osećate u onome što nosite“, rekla je Tija Purve i dodala da je prvi put na Serbia Fashion Week-u te da je organizacija ovog događaja nadmašila njena očekivanja.

Mirna Vujačić foto V_Velickovic
V. Veličković

Publici Serbia Fashion Week-a prvi put se predstavila i mlada modna dizajnerka Mirna Posavčević iz Hrvatske. Prema njenim rečima veoma je zadovoljna revijom tokom koje je sve išlo kako je zamislila – od muzike i produkcije do samih devojaka koje su hodale. Kolekcija koju je nazvala „Inspiration“ predstavlja rezime njenog dosadašnjeg rada. Mirna je istakla da je spojila sve ono što je insirisalo do sada, da oslikava odeću i radi pretežno unikate, a uz to i kapute, sakoe, suknje i druge odevne predmete.

Dair foto V_Velickovic
V. Veličković

Iznenađenje večeri bila je kratka revija holandskog dizajnera Daira, redovnog gosta Serbia Fashion Week-a koji je vremenom postao pravi miljenik domaće publike. Dairova velika revija biće održana u nedelju, 26. novembra, a tokom večerašnje uvertire prikazao je vrlo ekstravagantne modele. Muški i ženski modeli nosili su izazovne kombinezone, topove, haljine, ogrtače, ali i kupaće kostime u jarkim bojama. Dominirali su svetlucavi materijali, ali i detalji od čipke i kože. Kao i uvek, Dair je pokupio sve simpatije publike koja ga je ispratila ovacijama.

 

Svetlana Horvat, Donald Potar i Emerik _Fransoa foto V_Velickovic
V. Veličković

Danas u 17 časova u Master centru biće održano predavanje Davidea Forlonija, predstavnika čuvene škole Marangoni iz Milana. Ulaz na seminaru je slobodan i pozivaju se svi oni koje zanima školovanje u inostranstvu. Večeras posetioce Serbia Fashion Week-a očekuju revije Milene Vujačić iz Crne Gore, Prika iz Srbije, Sanje Veličković iz Slovenije i Pene Couture, Zage i Nataše Župac iz Srbije.