UZ POPUNJEN KAPACITET REVIJSKE SALE PRIVEDEN KRAJU SERBIA FASHION WEEK

UZ POPUNJEN KAPACITET REVIJSKE SALE PRIVEDEN KRAJU SERBIA FASHION WEEK

 

Ovogodišnje aprilsko izdanje Serbia Fashion Week-a bilo je ubedljivo najposećenije do sada, a jedan od najposećenijih dana definitivno je bio petak, pretposlednji dan manifestacije. Peti dan Serbia Fashiom Weeka-a započeo je u Kulturnom Centru Novog Sada gde su Nikki Chacanot i Samir Bahrir održali seminar o Modnoj fotografiji, a tokom revijalnog dela brojni posetioci, među kojima čak i mnogi na nogama, ispratili su od početka do kraja sjajne kreacije domaćih dizajnera kao što su Mladen Milovojević Baron, Lepa Couture, Equi by Ljiljana Vujanović, Aleksandar Gavrić, Maja Tošković i Lagami.

Počasni gosti iz Francuske, Nikki Chacanot, urednik modnih časopisa i stilista i Samir Bahrir, modni fotograf, su dugi niz godina uspešni u ovom poslu i tokom bogate karijere sarađivali su sa nekim od najvećih modnih časopisa kao što je Vouge. S obzirom da imaju ogromno iskustvo odlučili su da naprave sopstveni časopis, Lash pa su ovoga puta predstavili svoj rad i više nego originalan pristup modnoj fotografiji. Inače Parižani su izjavili da jako vole Novi Sad, te da je pun boja i inspirativnih kutaka za fotografisanje.

Pretposlednji dan otvoren je revijom mlade nade srpske mode, Aleksandra Gavrića. Njegova kolekcija i jedinstven rad privukao je dosta pažnje. Kolekciju u kojoj je dominirala crna, bela i siva boja nosili su brojni modeli, od kojih su najveće oduševljenje izazazvali Marija Žeželj i učesnik Pinkovih zvezdica Mateja Vukašinović. Nakon revije šesnaestogodišnjeg  Gavrića, publika je bila na nogama i pozdravila ga glasnim usklicima. “Utisci nakon završene revije su odlični. Kada sam izašao da se poklonim bila je puna sala i svi su vrištali. Bilo mi je puno srce. Serbia Fashion Week bih opisao u jednoj rečenici – Promenio mi je život. Uživam ovde. Čak i kad nije moja revija ja sam ovde po ceo dan. Zadovoljan sam atmosferom i energijom koja zrači na ovom događaju” izjavio je Aleksandar i dodao da ima mnogo velikih planova, a najveći su vezani za novu kolekciju koja će izaći u sledećoj sezoni.

Odmah nakon revije mladog Gavrića publici se predstavila  domaća dizajnerka Lagami. Kolekciju inspirisanu ženstvenošću okarakterisale su vesele boje i lagani materijali, a sjajni odevni komadi imali su i detalje od džinsa. Dizajnerka je prepoznatljiva po tome što uglavnom koristi prirodne materijale, kao što su pamuk i viskoza, ali voli i da upotrebi materijale koji nisu često zastupljeni u proizvodnji odeće. Izjavila je da obožava Serbia Fashion Week i uvek joj je veliko zadovoljstvo da prisustvuje ovom događaju.

Još jednu divnu noć u Kongrenom centru Master ulepšala je revija dizajnerke Ljiljane Vujanović. Njen brend Equi obiluje smelim ženstvim kombinacijama od štofa, čipke i krzna, dok su brojni modeli predstavili i vojne motive i baby doll haljine. Revija koja je odisala sjajnom atmosferom na samom završetku digla je publiku na noge, a posebno strane kritičare.

Drugi blok otvorila je revija crnogorske dizajnerke Maje Tošković, kojoj je ovo prvo učešće na Serbia Fashion Week-u. Kolekcija je bila raznovrsna – od provokativnih večernjih haljina i čipke, do dugih elegantnih haljina. Kako kaže, inspiraciju uvek nalazi u sebi i svojim emocijma dok njene kreacije ističu seksualnost kod žene. Najveći san joj je da se predstavi u Parizu i u nastavku karijere nastaviće da ide ka tome.

Peti dan prolećnog izdanja Serbia Fashion Week obeležila je revija jednog od naših najpoznatijih  modnih dizajnera, Mladena Milivojevića Barona. Svi ljubitelji mode i poštovaoci ovog dizajnera istinski su uživali u njegovoj novoj kolekciji pod nazivom „Love is in Novi Sad“. Dok proživljava svoje najkreativnije modno razdoblje, insipaciju za novu kolekciju kao i za sve prethodne pronašao je u Vojvodini i Novom Sadu, ali ovog puta glavna muza je bila životinja petao kao simbol svetlosti, rađanja i buđenja. Za svoju ljubavnu kolekciju Mladen je najviše koristio pamuk sa primesama čipke, lana i svile kako bi istakao eleganciju modela. Publika nije krila oduševljenje njegovom kolekcijom, a nakon ovacija i uspešne večerašnje revije na Serbia Fashion Week-u, posredstvom istog, svoje kolekcije prikazaće i na inostranim Nedeljama mode.

Čarobnom revijom koju je pripremila Lepa Couture zatvoreno je peto veče Serbia Fashion Week-a. Lepa Dragojević, čije modele nose mnoge poznate dame, oduševila je publiku u Novom Sadu. Ni sama nije krila svoje zadovoljstvo nakon revije, pa je sa osmehom rekla: “Kada vidim da je publika srećna i zadovoljna, srećna sam i ja.To mi daje i snagu i samopouzdanje”. Elegantne pantalone, bluze, suknje i haljine pastelnih boja odisale su romantikom i ženstvenošću. Duh nekih starijih vremena bio je dočaran ne samo kreacijama, već i scenografijom na samoj pisti. Dizajnerka je istakla da voli da koristi materijale kao što su čipka, svila i detalji od kristala i dodala: Inspiraciju uvek pronalazim u ženama koje su samostalne i jake.”Volim kada su u isto vreme i elegantne i seksipilne. Ništa nije vulgarno, sve je tako jednostavno i romantično”.

Do kraja aprilskog izdanja Serbia Fashion Week-a ostao je još samo jedan dan, a čast da zatvore ovu Nedeju mode imaće Vasilije Kovačev iz Srbije, Arrey Kono iz Nemačke, Dair iz Holandije, Erik Rosete iz Amerike, Maja Marukić iz Srbije i Dejana Lukić – Madam Maya iz Crne Gore.