NAGRADA ZA SERBIA FASHION WEEK OD CRNOGORSKE NEDELJE MODE

19. novembra u Podgorici tokom Montenegro Fashion Weeka, Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka primila je nagradu u ime Serbia Fashion Weeka od Montenegro Fashion Weeka za doprinos ovoj Nedelji mode  i partnersku saradnju.

Saradnja između ove dve Nedelje mode već tri godine zasniva se na razmeni dizajnera i njihovoj promociji u regionu i celom svetu. Dizajneri koji su već redovni učesnici Serbia Fashion Weeka, prikazali su prvi put svoje kolekcije i na Crnogorskoj nedelji mode. Ovo izdanje Montenegro Fashion Weeka ulepšali su tako Eymeric Francois, zvanični član institucije Visoke mode Francuske, svoju kolekciju predstavila je i Sarah Jessy Jones iz Argentine, a deo ove sjajne razmene, na obostrano zadovoljstvo, bila je i Snežana Dakić.

Serbia Fashion Week na različite načine podržava Montenegro Fashion Week, a jedan od najznačajnih jeste predstavljanje crnogorskih dizajnera na New York Fashion Weeku posredstvom Serbia Fashion Weeka. Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imali su priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Tokom septembarskog izdanja New York Fashion Weeka, koje broji preko milion i po medijskih objava, to su učinili Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj iz Crne Gore dok je veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa, za promociju u L.A. dobila Sanja Bobar.

“Ugovor o saradnji između Serbia Fashion Weeka I Montenegro Fashion Weeka je potpisan u novembru 2013. godine. Od tada svake sezone razmenjujemo dizajnere u okviru Designers Exhange Program-a, Evropskog Saveta za modu. Naša saradnja se ne svodi samo na ovu razmenu, već jedni druge podržavamo u mnogim segmentima, kao sto je PR, produkcija, razmena znanja i iskustva. MNE FW dodeljuje nagrade na svake 4 godine, kada se za to ukaže potreba, obzirom da su malo modno tržište. Zahvaljujem se Montenegro Fashion Week-u i gospodinu Srđi Lubardi na ovoj nagradi koja predstavlja priznanje za svu podršku Serbia Fashion Week-a,  Montenegro Fashion Week-u. Čast je biti partner ovoj sjajnoj manifestaciji i primiti ovu nagradu. Sa zadovoljstvom ćemo našu saradnju nastaviti i proširiti je u godinama pred nama”, izjavila je Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka.