VELIKO INTERESOVANJE ZA SERBIA FASHION WEEK

VELIKO INTERESOVANJE ZA SERBIA FASHION WEEK

ZA REVIJALNI DEO TRAŽILA SE KARTA VIŠE

Treći dan Serbia Fashion Weeka otpočeo je još u jutarnjim časovima sjajnim predavanjem Eymeric-a Francois-a . Revijalni deo, za kojim je sinoć vladalo ogromno interesovanje uspešno je otvoren revijama mladih dizajnera iz Srbije, a zatvoren je revijama Milice Tričković, Danijele Božić i Branka Popovića. Kako se za treći dan Serbia Fashion Weeka tražila karta više, sala Kongresnog centra “Master” bila je puna, te je deo publike stajao i sa zadovoljstvom ispratio sve revije.

Veoma važan deo Nacionalne nedelje mode predstavljaju seminari koji su ove sezone podignuti na još viši nivo. Eymeric Francois, čklan Visoke mode Francuske i čovek čije kostime nose u Francuskoj operi i na važnim događajima širom sveta, pričao je o svojim počecima i na taj način dao najbolji primer učesnicima seminara na temu kako postati renomirani dizajner i šta vas sve čeka na tom putu, dok je kao poentu predavanja Eymeric istakao da svaki dizajner treba da izabere svoj put.

“Neko će želeti da prodaje svoje kolekcije bajerima na Nedeljama mode, neko se pak pronalazi kao konsultant…ima mnogo načina. Važno je samo da znate kojim putem ste krenuli”, rekao je Eymeric.

“Veoma sam zadovoljan jučerašnjim seminarom. Bilo je dosta interakcije i mislim da je

publici bilo zanimljivo. Mislim da je u publici bilo dosta budućih dizajnera”, dodao je.

Revijalni deo sinoć su otvorili Miloš Miletić, Valentina Vidal i Ivana Garić. Mladi dizajneri iz Srbije prikazali su nam predivne kreacije, uglavnom za svečane prilike. Miloš Miletić otvorio je četvrti blok, prikazavši nam kolekciju svečanih haljina. Inspiraciju je pronašao u muzici, za koju kaže da je njegova ljubav. Revija je bila specifična po tome što je muzika u pozadini bila u njegovoj i izvedbi još dvoje muzičara. Materijali koje je koristio su čipka i svila, a među modelima mogli smo videti Ejmi Aminatu koja ima svetsku karijeru.

Valentina Vidal prezadovoljna je utiscima sa revije. Smatra da je Serbia Fashion Week najprestižniji događaj u Srbiji, koji će njoj i mlađim dizajnerima biti odskočna daska u daljoj karijeri. Za pripremanje revije bila su joj potrebna dva meseca, a dalji plan joj je da se nađe na Milano Fashion Weeku.

Ivana Garić prikazala je veoma smelu kolekciju. Mlada dizajnerka je inspiraciju pronašla u bajkerskom stilu, a čipka je bila najviše zastupljena. Atmosfera na reviji je bila fenomenalna, a u prvim redovima je mlade dizajnere bodrila i voditeljka Ana Mihajlovski. Drugi blok počeo je revijom dizajnera DAIR iz Holandije. Pistom su dominirale kreacije crne boje kod žena sa svilom ili čipkom, a kod muškaraca koža. Vesela atmosfera koju su napravili modeli na pisti ubrzo je zavladala i celom salom. Zatim je usledila revija Sanje Bobar, poznate dizajnerke iz Crne Gore. Veliki izbor dugih, svečanih i glamuroznih haljina od čipke, svile i satena ukrašene pastelnim detaljima nosilo je više od 15 devojaka.

Drugi blok zatvorila je revija Izabele Kečan gošće iz Hrvatske, čija je kolekcija odisala modelima koji su svojom formom, ali i izgledom predstavljali jaku i inspirativnu ženu, koja je spremna da se izbori sa svakodnevnim izazovima. Boje koje preovladavaju su crna i braon, dok su materijali na koje se kreatorka najviše oslanjala čipka, skaj i rajsfešlusi. Ovo fantastično veče zatvoreno je revijama Milice Tričkovic, Danijele Božić i Branka Popovića. Milica nam je prikazala uglavnom haljine za svečane prilike. Inspiraciju pronalazi u svojoj radionici, a zanimljivo je to da je svaki detalj ručno rađen. Njene kreacije kao prvi model iznela je Ana Minkić, koja je inače poznata po učešću u Srpskom Top modelu, dok je u prvim redovima bodrila Jelena Bačić Alimpić.

Posebnu pažnju privukla revija dizajnerke Danijele Božić. Smele i ženstvene kombinacije naišle su na sjajne reakcije publike, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

“Serbia Fashion Week predstavlja najbolji oblik promocije kako za mlade dizajnere tako i za već one malo iskusnije. Uživala sam u svojoj večerašnjoj reviji i uvek volim da dođem na Serbia Fashion Week jer to mi je najverodostojnija potvrda da li ono što kreiram zapravo moja publika i voli. Moja večerašnja kolekcija je namenja ženstvenim, gracioznim i elegantim damam koje vole pliš, saten, čipku i svilu.” rekla je Danijela Božić.

Da zatvori treće veče Serbia Fashion Weeka data je prilika i čast dizajneru Branku Popoviću koji je na ovom Serbia Fashion Weeku predstavio svoju novu mušku kolekciju. Na Popovićevoj reviji moglo se videti da dizajner modi prilazi malo duhovnije i on modu zaista doživljavaju kao umetnost čak i više i intimnije od toga. Predstavljena kolekcija odiše nekim dalekim svetovima, a ima i mnogo momenata koji se ogledaju u detljima, posebno kod nekih komada koji su na pravi način naglašeni i izdvojeni.

Večeras nas očekuju revije sjajnih dizajnera – Sanje Veličković iz Slovenije, BetaOmega iz Češke, Belma Tvico iz Bosne i Hercegovine, Maje Marukić iz Srbije, Milene Radović iz Srbije, Carmichael Byfield iz Holandije, Erik Rosete iz Amerike, Ivane Nikolić iz Srbije, Celebrity skin iz Grčke i Mladena Milivojevića Barona i Zvonka Markovića iz Srbije.