OVACIJE ZA NAŠE KREATORE NA NEW YORK FASHION WEEK-U

Na jednoj od najčuvenijih Nedelja mode, New York Fashion Weeku i to na njegovom glavnom programu, A platformi, 12. septembra svoje kolekcije prikazali su Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore New York Fashion Week, 14. septembra imajli su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev, dok su 13. septembra, naši dizajneri i Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka, uz svečanu izložbu imali prijem u konzulatu republike Srbije u Njujorku, gde je domaćin bila konzulka Mirjana Živković.

Na jednoj od najtraženijih modnih pisti na svetu, naši dizajneri su naišli na ovacije publike New York Fashion Weeka.

Prvi utisci sa njujorške Nedelje mode su već pristigli. Publika je naše kreatore pratila uz ovacije i aplauze tokom trajanja njihovih revija. Sjajna atmosfera, oduševljenje publike i veliko interesovanje medija za nase kreatore, dovoljno govori koliki je veliki korak napravila srpska moda. Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, u čijem je modelu virtuozna violistkinja podigla publiku na noge. Zvuci pesme “Evo banke cigane moj” orila se pistom NYFW-a, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević, a Serbia Fashion Week showcase zatvorla je sjajna revija Vasilija Kovačeva.

Povodom velikog uspeha na ovoj prestižnoj Nedelji mode, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka , Svetlana Horvat, izjavila je:

“Predstavljanje čak 4 dizajnera pod platformom SFW- a na NYFW je sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija za našu zemlju. Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na njujorškoj Nedelji mode, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije. Velika je stvar bila večeras videti logo Serbia Fashion Week-a na NYFW, jer to skreće pažnju na modu naše zemlje. NYFW ima preko milion ipo medijskih objava i neka 10 posto objavi naše veče, jasna je snaga ove promocije.”

Prve ponude od bajera stigle su već i za naše dizajnere. Sanja Bobar koja je prikazala svoju kolekciju 12. septembra već ima veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa, za promociju u Los Anđelesu, a očekuju se i druge dobre vesti ovih dana.

vasilije-kovacev-svetlana-horvat-i-vesna-milolosevic-u-konzulatu-min-600x906Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Potpisan ugovor tokom februarskog i septembarskog izdanja NYFW, krunisan je učešćem šest domaćih dizajnera, a Serbia Fashion Week nastaviće sjajnu saradnju sa pomenutom platformom u Americi, na taj način šireći srpsku kulturu.