Treće veče SERBIA FASHION WEEK-a

NOVI SAD, SRBIJA-­‐ Treće veče Serbia Fashion Week-­‐a počelo je revijom Carmichael Byfield-­‐a iz Holandije.

Serbia Fashion Week coverKreator je za svaku kombinaciju odabrao isti print, živopisnu kombinaciju crne, crvene i bele boje, kojim su bile obojene haljine, pantalone i sakoi.    Kao sastavni  deo kolekcije, našli su se i aksesoari, muške torbe i ženske sandale.
-­‐Inspiracija za ovu kolekciju mi je bila Vivienne Westwood-­‐ rekao je holandski dizajner.

Poslednja revija prvog bloka bila je rezervisana za raznoliku žensku kolekciju mlade crnogorske dizajnerke Jelene Roganović Đurić. Smele i ženstvene kombinacije  ostavile su publiku bez daha, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

Dizajnerka Lesia Semi iz Ukrajine predstavila nam je zimsku kolekciju koja je, iako je proleće uveliko počelo, publici dočarala duh hladne Ukrajine. Dizajnerka je predstvila vunene i krznene komade u kojima ćete se uvek osetiti šik, ali i toplo i ušuškano. Neobične rukavice i okovratnici upotpunjavali su ovaj zimski look.
-­‐ Prvi put sam u Srbiji, sve revije mi se sviđaju. Bila sam inspirisana serijama o srednjevekovnim ratovanjima između Engleske i nemačkih zemalja -­‐ rekla je ukrajinska kreatorka.

Uz zvuke violine pistom su šetale manekenke u veličanstvenim kreacijama devojaka iz Penne Couture-­‐a. Reviju je otvorila misica Anđelka Tomašević, a među modelima našla se i šarmantna devojčica koja je pokupila najviše aplauza. Treće veče zatvoreno je u svečanom stilu, kreacijama dva domaća dizajnera.

Ana Vasiljević prvi put je na Serbia Fashion Week-­‐u i predstavila nam je svoje svedene, ali uočljive modele. Bez previše detalja, jednostavnim  kontrastom između crne i jarkih boja, dizajnerka je  pokazala kako ona vidi japansku arhitekturu.
-­‐Inspiriše me moderna arhitektura, a ovog puta su inspiracije bile japanske arhitekte. Bitno mi je da su sve moje kreacije veoma nosive-­‐ rekla je Ana
Vasiljević.

Poslednja revija očekivano je oduševila sve prisutne. Sala nije bila dovoljno velika da primi sve posetioce, a pista nije bila dovoljna dugačka da isprati sve modele.Revija Bata Spasojevic

Jedan od naših najpoznatijih dizajnera, Bata Spasojević, predstavio je novosadskoj publici kolekciju koju je prošle jeseni izlagao i na  Nedelji mode u New York-­‐u, mada ovog puta u proširenom izdanju.
Kolekcijom dominiraju tamne boje, prvenstveno crna, a među mnogobrojnim  komadima svako je mogao da pronađe nešto u svom stilu.
-­‐ Inspiracija su mi ulice New York-­‐a i sve se to nekako savršeno uklopilo sa oštrim linijama koje su već dobro poznate u mojim kolekcijama. Zatim sam samo dopunio kolekciju za naše tržište -­‐ rekao je Spasojević.

Iz publike su reviju  pratili i novinarka Snežana Dakić, glavni urednik Harper’s Bazaara Petar Janošević i pevačica Nikolina Kovač.

Četvrti Serbia Fashion Week-­‐a otvara  Nike Ravnik (Slovenija). Nakon koje će uslediti Bluedenimes (Amsterdam), Erik Roset( SAD), Suzana Perić (Srbija), Zorana Miličić (Srbija), a četvrto veče zatvoriće Tijana i Mila Popović i Marija Šabić (Srbija).

Svake večeri revije na SFW počinju u 19, 20 i 21 čas. Svakog sata biće prikazan blok od dva  ili tri  dizajnera, koji će predstaviti svoju novu kolekciju. Za više informacija za novinare, javite se na znatalija.sfw [at] gmail.com

Svoje kreacije prikazaće više  od 50 kreatora iz zemlje i sveta. Ulaznice se i dalje mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta gigstix.com. Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com .

Fotografije sa dogadjaja možete preuzeti sa linka uz obavezno potpisivanje autora koje možete videti u opisu.