Drugi dan SFW: Veče mladih dizajnera i Emerika Fransoa

NOVI SAD, SRBIJA– Serbia Fashion Week u punom sjaju i glamuru drugog dana u Master centru je  predstavio modu 7 dizajnera iz zemlje i regiona.

Na samom otvaranju svoje modele je predstavila kreatorka Milica Lazarević. Svečene večernje koktel haljine sa detaljima čipke, tila, perja i cveća na najbolji način prikazale su sve što nas očekuje u ovoм izdanju Serbia Fashion Week-a, a dok uzbuđenje nije krila ni Milica Lazarević.

– Ovo je sjajan projekat koji pomaže mladim, ali i afirmisanim umetnicima, i sigurno će biti od velike koristi i ubuduće- rekla je Lazarevićeva.

Reviju Miloša Miletića otvorila je mlada jutjuberka Marija Žeželj. Specifičnost ove kolekcije je u asimetričnim haljina upadljivih boja sa detaljima krljušti, do raskošne bele venčanice koja se može videti na naslovnim stranama svetskih modnih magazina.

Zatim je scenom, za vreme revije Višnje Knežević, zavladao etno- muzički i stilski. Bose manekenke sa cvećem u kosi nosile su široke lanene kombinacije ukrašene pletenim detaljima.

Drugi blok počeo je revijom Aline Sabau iz Rumunije. Pistom su dominirale kreacije crne boje sa čipkom, svilom, naborima i pufnastim rukavima, dok su se kao lajt motivi provlačili našiveni papagaji i šeširi od tila.

Uz zvuke instrumentalne muzike kreatorka Sabrina Beširević iz Bosne i Hercegovina prenela nam je narodne motive na svojim kreacijama. Veliki izbor modela obojenih u žuto, zeleno, plavo i crveno nosilo je više od 15 devojaka.

-.Motivi koje sam najčešće koristila su lišće i masline, vodila sam se baroknim stilom i trudila da sve to izgleda aristokratski. Od materijala sam najviše koristila svilu, zbog ženstvenosti- rekla je dizajnerka Sabrina Beširevič.

U kolekciji Milice Trićković dekoltirane haljine sa čipkanim i krznenim detaljima oduševile su prisutne i izazvale gromoglasne aplauze. Poneki kombinezon dokazao je da elegancija nije rezervisana samo za haljine. Kolekcijom su preovladavale crna, nežno plava i zlatna boja.

  • Ovo je najbolja nedelja mode na kojoj sam učestvovala. Bila sam u Kini, spremam se za Maltu, ali sam sigurna da će mi Serbia Fashion Week ostati najdraži. S pravom spada u pet najboljih nedelja mode u Evropi- rekla je Milica Tričković.

Prvi dan zatvoren je u velikom stilu, revijom Emerika Fransoa, oficijelnog člana Federacije visoke mode u Parizu. Avangardna kolekcija  nazvana „Gejša“. Kolekcija se sastoji od kože, kaiševa, korseta i rukavica. Svaka kreacija slavi ženstvenost i zavodljivost. Nesumnjivo najviše pažnje je privukla poslednja kreacija, dugi beli ogrtač čija je raskošnost dodatno pojačana belim rajfom od perja, koje je dosezalo i do reflektora.

– Glavna inspiracija mi je bio kimono. Došao sam na ideju da od tradicionalne japanske nošnje napravim nešto moderno. Nije samo nedelja mode iskustvo, već i sam dolazak u ovu zemlju i upoznavanje sa njom. Serbia Fashion Week promoviše mlade kreatore, što smatram veoma bitnim – rekao je Fransoa, istinska zvezda, kako u Parizu, tako i kod nas.