Treći dan Serbia Fashion Week-a: Modni spektakl u Novom Sadu

Treće večeri Serbia Fashion Week-a, moda je prikazana u svom njenom sjaju, lepoti i kreativnosti. U Kongresnom centru Novosadskog sajma, nizale su se modne revije brojnih dizajnera, a posebno interesovanje vladalo je za Mariju Šabić i BoškJakovljevićaBoško Jakovljević  (2) (1) Marija Šabić je prikazala glamur, decentni seksipil i eleganciju. Duge, lepršave haljine koje prate liniju ženskog tela, nizale su se pistom i publiku ostavile bez daha. Ovu reviju, posvećenu jakoj i borbenoj ženi, otvorila je misica, Marija Ćetković. Marija Šabić (4)

Boško Jakovljević je predstavio mušku kolekciju u kojoj je kombinovao urbani stil i klasiku. Mogla su se videti muška odela jarkih boja i zanimljivih dezena. Jakovljević je inspiraciju tražio na putovanjima, a kreacije su nastale tako što je razmišljao o tome šta bi on sam voleo da oblači. Specijalni gost na reviji bila je pevačica Tijana Dapčević.Boško Jakovljević  (3)

Ruski dizajner Sergej Kromčenkov sa svojim modnim brendom Fabric Fancy i haljinama oštrih kontura i smelog dizajna ukrašenim ručno rađenim detaljima, potpuno je oduševio publiku. Njegove kreacije su, inače, izložene u galeriji „Lafajet“ u Parizu.

Ljubitelji mode videli su i prezentaciju rada perspektivne dizajnerke Kristine Jezdić, kreacije prvenstveno namenjene mlađoj generaciji, atraktivnim devojkama koje nemaju strah da ponesu izuzetno smele i provokativne komade koje odišu luksuzom.

Veliki broj inostranih medija pratio je pomenute revije. Deklan Ejten, urednik italijanskog izdanja časopisa „Vogue“ i Marsilijus Džons, osnivač „Fashion Insider“ magazina bili su u društvu srpskog kolege Petra Janoševića, urednika magazina „Haarpers Bazar“. Modni blogeri su prisustvovali u velikom broju, a među njima i popularna Zorannah.

Kolekcije su predstavili i Lidija Orza, Marta Miljanić, bosanska dizajnerka Amela Radan, Agnes Szepligeti iz Mađarske

Trećeg dana jedine lincencirane Nedelje mode bio je održan i Okrugli sto, na kom je govorio Filipe Anđeloti na temu kako ostvariti dobar modni brend. Gospodin Anđeloti ekspert je na polju menadžmenta i komunikacija u modi, a radio je kao direktor komunikacija modnih kuća kao što su Emanuel Ungaro, Zuhair Murad, Žan Luj Šerer…

Foto by: M.Ristić, D.Žigić, V.Dimov, I.Pejak,M.Stojanac