Seminar: Fashion Photography by Nabile Quenum

Četvrtog dana „Serbia Fashion Week-a“ sa početkom u 11 časova u sali hotela „Veliki“ održan je seminar: Modna fotografija by Nabile Quenum – Celebrity Street Style. Nabile Quenum street style fotograf, osnivač je popularnog internacionalnog pariškog bloga, www.jaiperdumaveste.com. Ljubitelji modne fotografije imali su priliku da čuju zanimljivosti o samoj koncepciji fotografija, ali i interesante anegdote priznatog fotografa.

11159513_748005871981967_7482156397482151241_n

Fotografijom se bavi već 4 godine, a inspiraciju pronalazi posmatrajući nežniji pol na ulicama velikih metropola Pariza, New Yorka, Kijeva. Na početku fotografske karijere bazirao se na slikanje običnih ljudi, u svakodnevnim situacijama, a kasnije je taj hobi  prerastao u životni poziv. Modne ikone, blogeri i ostale VIP ličnosti centralni su akteri  prikazanih fotografija.

-U ovom poslu moraš  biti svestan šta se dešava oko tebe svakog trenutka, a veliki je izazov napraviti kvalitetnu fotografiju. Fotografišem zanimljive outfite koji zapravo predstavljaju ličnost modela. Slike su odraz mog stila- istakao je Quenum.

Dobra kompozicija je ključan element kvalitetne fotografije. Ukrštanje boja, adekvatna pozadina, kao i prisustvo kontrasta glavni su motivi njegovih fotografija. U moru fotografa, Nabil Quenum izdvaja se zahvaljujući neobičnom spoju dva stila: life i fashion.

Zbog sve veće popularnosti društvenih mreža kod nas i u svetu, zaljubljenici u umetnost , imaju priliku da vide fotografije  ovog autora na njegovom Instagram profilu, koji mu je poslužio kao odskočna daska u svet slave.

 

Autor: Jelena Drapić

Foto:V.Dimov