Edukativni seminari na aprilskoj nedelji mode

Sreda, 22. april

homepage

 

11 č – Homepage – Digitalni trendovi, društvene mreže i njihovo korišćenje u modnoj industriji
Homepage je agencija za kreativnu primenu digitalnih tehnologija u marketingu. Neke od zanimljivih aktivacija, kao i podršku offline događaju, prikazane su i na Serbia Fashion Week-u.
Učesnici radionice  su u mogućnosti da čuju Mihaelu Turner, Andreu Babić i Zoranu Anđelić, na predavanue pod nazivom „Digitalni trendovi, društvene mreže i njihovo korišćenje u modnoj industriji“.
Mihaela, Account Executive u Agenciji Homepage, govoriće o društvenim mrežama i digitalnim trendovima, dok će Andrea i Zorana, koje su deo Community Management tima u Homepage-u, kroz primere dobre prakse predstaviti nastupe poznatih svetskih i domaćih modnih brendova i načine na koje ovi brendovi koriste društvene mreže za svoju promociju.

Četvtak, 23. april

inglot6

 

11 č – Make Up by Inglot
Program:
– Prezentacija kompanije Inglot Cosmetics publici i demonstracija Inglot proizvoda nanošenjem istih na prisutnog modela;
– Demonstracija dva načna šminkanja ( večernja i scenska  šminka);
– Odgovaranje na pitanja publike u vezi sa pravilnim apliciranjem proizvoda.
Inglot je svetski vodeći brend u oblasti korektivne kozmetike, osnovan pre 25 godina. Cilj kompanije je da stvori šrok asortiman veoma kvalitetnih kozmetičkih proizoda po pristupačnim cenama, upotrebljavajući isključivo proverene sastojke. Inglot nudi najveći izbor boja i potrebnog kozmetičkog pribora, dizajnira i sastavlja inovativne formule, diktira najnovije trendove što se tiče teksture i boja.
Radionicu vode oficijalni šminkeri Inglota Maria Tothova i Milica Simić.

Subota, 25. april

nabile quenum

 

11 č – Modna fotografija by Nabile Quenum – Celebrity Street Style
Nabil Kenum, strit-stajl fotograf, osnivač je popularnog internacionalnog pariškog strit-stajl bloga, www.jaiperdumaveste.com. Sajt je stvoren kako bi se identifikovale osobenosti i promene u današnjoj modi. Kenum takođe radi strit-stajl za neke od najboljih svetskih brendova uključujući: Vogue USA, L’Officiel de la Mode Paris, L’Officiel Italia, GQ France, GQ US, InStyle Germany, ELLE Magazine, Lucky Magazine, CR Magazine, Self Magazine China, Harpers Bazaar China, Vogue China, Style.com, Teen Vogue, itd. On takođe radi fotografije za modne kuće Missoni, Antony Morato, H&M, Barbara Bui, KTZ, itd.

Nedelja, 26. april

unitech2

 

14 č – Hair Style by Unitech
Na modelima će se prezentovati kako najlakše napraviti dnevnu, poslovnu i večernju frizuru u par koraka, kao i način kako pravilno održavati i negovati kosu kod kuće.
Seminar vodi Marijana Simović. Marijana je vlasnica je frizerskog salona Studio Devi od 2008. godine. Bila je prvak države 2014. godine u disciplini fantazija, zatim prvak Novog Sada 2015. god u disciplini žensko šišanje – progressive haircut, i prvak Novog Sada u disciplini fantazija. Član je Novosadskog kluba frizera, pravila je samostalnu reviju avangardnih frizura u Pozorištu mladih 2013. pod nazivom Snovi se ostvaruju, kao i revije frizura u sklopu seminara u hotelu Park i Studiju M u Novom Sadu.

iva i studija

 

16 č – Promocija knjige „Studija mode” dr Ive Jestratijević
Na promociji će biti reči o tome šta su savremene studije mode, kako se moda sve može definisati i koji su njeni kulturološki aspekt (da li je moda jezik? ako jeste šta nam govori o društvu koje je stvara i sl). Autorka knjige bavi se i popularnim pogledima na svet mode, modne industrije, odnosom snaga u sistemu mode (da li je to iskljucivo Zapad kao nekada, ili se trendovi pomeraju ka trećem svetu). Predstavljene su i neke od aktuelnih tema poput eko mode, reciklaže, brendinga i funkcionisanja savremene modne industrije uopšte.
Na promociji govori dr Iva Jestratijević, teoretičarka mode sa Univerziteta Umetnosti u Beogradu.
O knjizi: Studija mode – znaci i značenja odevne prakse
Ubrzanim razvojem studija kulture poslednjih decenija XX veka konačno se prevazilaze svi nedostaci prethodnih pristupa ovoj zahtevnoj društvenoj i kulturnoj praksi. Studije mode postaju jedan od integralnih podsistema u okviru savremenih studija kulture i u tom smislu telo i odelo čine neraskidivu celinu koja se menja u skladu sa promenama koje diktira okruženje, odnosno, kulturni i društveni kontekst u kojem se realizuje individualno postojanje putem prezentovanja niza nekoherentnih kulturalnih identiteta. Knjiga Studija mode predstavlja naučni pristup razvoja mode kao važnog segmenta kulturalne prakse i obuhvata istorijski okvir evolucije odevnih formi i njihovih prvobitnih funkcija, pa preko evolucije moderne odeće i izvora proučavanja predmeta mode, prateći tekstualne teorije analize mode i mode kao domena proizvodnje kulturalnih identiteta do industrijske revolucije i društvenog značaja (nove) mode.

Ponedeljak, 27. april

11 č – Fashion Engineering School Belgrade – prof. Ina Jadranski
Metode procesa stvaranja odevnih predmeta od idejnog rešenja (skice) kroz makete i izbor odgovarajućih materijala do gotovog proizvoda.
Dizajn – to je inženjering koji podrazumeva logično usmereni proces stvaranja. Temelj dizajna odeće podrazumeva konstrukcija i tehnologiju izrade koja je tesno povezana sa senzibilitetom dizajnera (stvaraoca tj. umetnika).
Karakteristika linije, znanje, proporcije i siluete tačno preneseni na krojne delove daju prepoznatljivost i individualnost odevnim predmetima i uspešnu realizaciju ideje dizajnera.
Estetika odevnih predmeta zavisi od izbora materijala koji po svojim karakteristikama odgovaraju zadatoj formi i linijama kroja. Autorska metoda omogućava stvaranje modela visokog kvaliteta i njihovu brzu realizaciju u fabrikama.