Serbia Fashion Week na stručnoj konferenciji u Švedskoj

Mogućnosti razvoja tekstilne industrije u Srbiji

SEE Textile and FashionU organizaciji Ambasada Srbije, Bugarske, Turske i Makedonije, kao i Srpsko-švedskog biznis saveta, švedski grad Boras, 10. marta biće domaćin stručne konferencije pod nazivom “SEE Textile and Fashion”. Potencijale tekstilne industrije Srbije kao i mogućnosti buduće saradnje između Srbije i Švedske u ovoj oblasti, kroz predavanja će predstaviti ekonomski ataše ambasade Srbije, Milica Zatezalo i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije, Svetlana Horvat.

Svetlana HorvatGospođa Horvat će osim predavanja pod nazivom „Mogućnosti razvoja tekstilne industrije u Srbiji“,predstaviti i projekat jedine lincencirane nacionalne nedelje mode u Srbiji Serbia Fashion Week. Reč je o najznačajnijem razvojnom projektu u oblasti domaće mode čiji je strateški cilj kreiranje ekonomskog razvoja u oblasti modne industrije Srbije. Serbia Fashion Week okuplja preko 50 učesnika i ima više od 20.000 posetilaca, a odnedavno se nalazi se na listi manifestacija od značaja za grad Novi Sad.

Eminentni modni i ekonomski stručnjaci iz Švedske, Turske, Srbije, Bugarske i Makedonije, razmeniće svoje perspektive ulaganja u tekstilna tržišta jugoistočne Evrope. Ova tržišta imaju dugu tradiciju u tekstilnoj proizvodnji, a ističu se po kvalitetu proizvoda i brzini usluga i isporuka Švedskoj. Na skupu će se razmatrati aktuelna tema razvoja modne scene jugoistočne Evrope i podrške već etabliranim, kao i talentovanim mladim dizajnerima i modnim brendovima.