MIRIS HOLIVUDA! – Marko Marosiuk

Svoju novu kolekciju posetiocima Serbia Fashion Week-a, predstavio je i Marko Marosiuk. Talentovani dizajner čije haljine podsećaju na one kakve holivudske i MTV dive nose na crvenom tepihu, publiku je ostavio bez daha. Čipka, valovi, korseti i najrazličitiji aksesoari čine da nam ova kolekcija bar za trenutak približi sjaj i glamur Holivuda. Detalji od najfinijih kamenčića i cirkona koji krase rukave većine Markovih haljina, daju notu visoke elegancije, što mu je kako i sam kaže bio glavni cilj.

 

Modeli koji su nosili posebna oglavlja i maske koje su nas podsetile na dah Venecije, nisu se sasvim slučajno našle u kolekciji ovog dizajnera. On ističe da je njima želeo da dočara trenutke najvećeg životnog bola kroz koji žena prolazi kada ostane bez svoje velike i fatalne ljubavi, ali i trenutke u kojima je iako skrhana iznutra ona snažna heroina koja će se svojom jednostavnošću, ali i seksipilom izdići iz pepela.

 

Mnoštvo detalja kao što su masivne mašne i leptiri na leđima haljina, plišane rukavice do i iznad laktova koje otkrivaju dovoljno da bi zagolicale mušku maštu, ali pre svega izuzetno zahtevni i teški krojevi elegantnih haljina koje je ovaj dizajner predstavio publici Serbia Fashion Week-a, bili su dovoljni da mu prisutni upute reči hvale i predvide blistavu budućnost.

T.Mitić

Foto: SFW by M. Ristić