DODELJENE SRPSKE MODNE NAGRADE – SERBIA FASHION AWARDS

Poslednje veče Serbia Fashion Week-a obeležio je glamur svečane dodele nagrada “Serbia Fashion Awards”.

Od 14. do 19. oktobra, Novi Sad je bio modni centar Srbije. Posetioci su uživali u revijama inostranih dizajnera iz Francuske, Italije, Poljske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, sa Malte, ali i u novim kolekcijama najistaknutijih srpskih dizajnera kao što su Zvonko Marković, Verica Rakočević, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Bata Spasojević, Mladen Baron, Milena Radović i drugi.

Osim što je publika imala priliku da uživa u retrospektivi svih revija sa Serbia Fashion Week-a i podseti se kako je izgledalo oktobarsko izdanje Nacionalne nedelje mode, sjajnoj atmosferi doprineli su i nastupi Ane Perišić, Jellene, Stefana Petrušića i kvarteta Mistik čelo. Dok su domaćini večeri, voditelji Boško Jakovljević i Nataša Ilić bili zaduženi za odlično raspoloženje publike u punoj svečanoj sali hotela Park, na bini su se smenjivale poznate ličnosti iz Srbije i sveta koje su, sa velikim osmehom dodeljivale nagrade dobitnicima. Priznanja su dodeljivali eminentni modni stručnjaci poput gospođe Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Week-a, gospodina Donalda Potard-a, velikog svetskog modnog gurua, gospodina Marcellous L. Jones-a, vlasnika The Fashion Insider TV i MLJ Media“ Paris i jednog od najcenjenijih modnih kritičara u svetu, i mnogih drugih.

Sedmočlani žiri, sastavljen od najvećih svetskih i domaćih imena mode, koji su činili Donald Potard nekadašnji direktor modne kuće Jean-Paul Gaultier, Eymeric Francois, član Visoke mode iz Francuske, Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Week-a, Marcellous L. Jones, vlasnik The Fashion Insider TV i MLJ Media“ Paris, Branko Popović, predsednik modnog festivala Fashion Clash, Svetlana Knežević, novinar Vogue-a iz Londona i Thomas Devaux, jedan od najznačajnijih evropskih umetničkih i modnih fotografa, doneli su odluku o najboljim učesnicima u sledećim kategorijama: Najbolja kolekcija srpskog dizajnera (Zvonko Marković), Najbolja inostrana kolekcija (Florin Dobre), Nagrada za veliki doprinos u modi (Dobrila Smiljanić – Sirogojno), Najbolji modni fotograf (Miša Obradović), Najbolji modni editorijal (Magazin ELLE), Najbolja modna kampanja (Legend), Najbolji frizer (Đurđica Ivanović Đuka), Najbolji šminker (Ena Jović), Najbolji stilista (Elena Nikolaevna), Najbolji ženski model (Helena Đukanović), Najbolji muški model (Stefan Mijailović), Najbolji modni bloger (Marina Arnaut), Najbolji “street styler” (Dragana Bunić), Mladi dizajner u usponu (Ivana Đurić),  u sklopu Fashion Talent Design Competition-a – najbolji mladi talenti (Zorica Jadranski) i Nagrada za ne modnu organizaciju koja najviše podržava modne događaje (NS Plakat).

Kolekcije koje su bile van konkurencije, a koje su posebno oduševile publiku, predstavili su Eymeric Francois iz Francuske i Verica Rakočević iz Srbije.

Veče sjajne energije završilo se predstavljanjem tima Serbia Fashion Week-a, koga je publika nagradila gromoglasnim aplauzom, time odala priznanje ovom timu i čestitala na odličnoj organizaciji.

Naredno izdanje Serbia Fashion Week-a biće održano u 20-26. aprilu 2015. godine kada nas očekuje veliko iznenađenje vezano za učesnike iz inostranstva.