Program

 

 

 

SERBIA FASHION WEEK

26-29. JUN 2020.

IT S TIME TO MAKE A CHANGE

EEE – EDUCATIONAL – EXHIBITION  EDITION

 

 

 

PETAK, 26. JUN  2020.

LOKACIJA: KULTURNA STANICA  SVILARA

 

19:00 MODNE INSTALACIJE – PLATO ISPRED KULTURNE STANICE “SVILARA”

 

19:30 MUZIČKI PERFORMANS

 

20:00 SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE RADOVA STUDENATA FTDC& EFTDC (FASHION TALENT DESIGNERS COMPETITION & EUROPEAN FASHION TALENT DESIGNERS COMPETITION)

 

21:00 KOKTEL

 

22:00 SFW OPENING PARTY

 

 

SUBOTA , 27. JUN  2020.

LOKACIJA: KULTURNA STANICA SVILARA

 

19:00 PANEL DISKUSIJA –  „MODA I MLADI U DOBA KORONE“

          NAZIV :  KO SU KREATORI  “NOVE NORMALNOSTI”

 

OPIS : PANDEMIJA KORONA VIRUSA TVRDE ANALITIČARI, JE ZAUSTAVILA SVE OSIM – KREATIVNOSTI! KAKO JE TOTALNI LOCKDOWN, U KOME SMO ŽIVELI, UTICAO NA KREATIVNOST NEKIH MLADIH KREATORA? KOLIKO SU USPELI DA UPRKOS SVEMU, REALIZUJU SVOJE MODNE IDEJE? KAKO ONI DANAS VIDE SVOJU BUDUĆNOST? I DA LI ĆE BAŠ ONI BITI SVOJOM VOLJOM ILI NAMETNUTOM REALNOŠĆU PROTAGONISTI “NOVE NORMALNOSTI” ILI “ODRŽIVE MODE”?

 

NA SVA OVA PITANJA, SVOJE VIĐENJE IZNOSE MLADI KREATORI, POLUFINALISTI KOKURSA  FTDC & EFTDC, KAO I POZNAVAOCI MODNOG BIZNISA

 

 

20:30  “JURY ONLINE”

 

PROGLAŠENJE POBENIKA – TOP 3 WINNERS , UZ DIREKTNO UKLJUČENJE ČLANOVA ŽIRIJA ONLINE LINKOM IZ CELOG SVETA

 

ČLANOVI ŽIRIJA SU 15 EMINENTNIH MODNIH STRUČNJAKA – PROFESORI MODNIH AKADEMIJA, VLASNICI MULTINACIONALNIH MODNIH KOMPANIJA I UREDNICI I NOVINARI MODNIH MAGAZINA I TELEVIZIJA :

 

FASHION CHANNEL MILANO, GETTY IMAGES, 33 MAGAZINE MILANO, TREND PRIVE MAGAZINE, KREEP MAGAZINE, REDMILK MAGAZINE, SPORT & STREET COLEZIONI, FNL NETWORK, AL SHARKIAH, CORNEL CRISAN, IMAGEN DE MODA 2 T, BARBARA LOCATELLI, DONALD POTARD, EYMERIC FRANCOIS, SVETLANA HORVAT, BIN CHEN, EDUARDO PEREZ GONZALES OCANTOS, ADRIAN MIZZI

 

 

21:30 PROGLAŠENJE „ TOP 3 WINNERS“  TAKMIĆENJA FTDC & EFTDC

 

22:00 KOKTEL

 

 

 

NEDELJA, 28. JUN 2020.

LOKACIJA: TC PROMENADA

 

19:00 OTVARANJE PANELA

 

19.30  FASHION TALK

           NAZIV: POGLED U BUDUĆNOST

 

OPIS: ZVUČI ZASITA NADREALNO, NEŠTO TOLIKO SITNO DA E GOLIM OKOM NE VIDI ,USPELO JE DA POLJULJA MOĆNE MODNE IMPERIJE I BRENDOVE NA ČIJEM PODIZANJU JE GODINAMA RADILO NA HILJADE LJUDI! KAKO JE SVET MODE ODREAGOVAO, A KAKO ĆE IZGLEDATI POSLE PANDEMIJE COVID 19? KOLIKO SU SE IZMENILE NAVIKE POTROŠAČA? KAKO ĆE SHOPPING IZGLEDATI NAKON COVID 19? KOLIKO SU SE LJUDI PRIVIKLI NA ONLINE KUPOVINU? DA LI ĆEMO PRATITI MODNE TRENDOVE I NA NAČIN  NA KOJI SMO TO ČINILI DO SADA? ILI ĆE NAM REDEFINISANJE ČITAVOG MODNOG UNIVERZUMA, KOJE PREDVIĐAJU POZNAVAOCI MODNOG BIZNISA, NAMETNUTI NOV NAČIN NA KOJI ĆEMO KONZUMIRATI MODU I GRADITI SVOJ STIL? KAKO NAUČITI PAMETNO KUPOVATI I KOMBINOVATI STILOVE I MODNE DODATKE?

 

NA OVA I DRUGA PITANJA SVOJE STAVOVE IZNOSE MENADŽERI MODNIH BRENDOVA, DIZAJNERI, BLOGERI I POZNATI MODNI STILISTI.

 

21.00 KOKTEL

 

 

 

 

 

 

 

 

PONEDELJAK, 29. JUN 2020.

LOKACIJA: Muzej Vojvodine

 

19:00 IZLOŽBA KOLEKCIJA MODNIH DIZAJNERA SRBIJE (URAĐENIH ZA PROLEĆNI SFW, KOJI JE OTKAZAN I NAJAVA NJIHOVIH KOLEKCIJA I REVIJA ZA OKTOBARSKO IZDANJE SFW-A)

 

 

20:00 PANEL DISKUSIJA

NAZIV: JUN U OKTOBRU

 

OPIS: SA PRVIM OTKAZIMA MODNIH REVIJA I PREZENTACIJA POČETKOM FEBRUARA  OVE GODINE, SVETSKA MODNA INDUSTRIJA JE SHVATILA DA – NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO! MNOGE NOVE KOLEKCIJE SU OSTALE NA ŠTENDERIMA, NEKE POLUZAVRŠENE U ATELJEIMA, ILI ČAK U SKICAMA. TEKTONSKI POREMEĆAJ KOJI JE KORONA UNELA U  MODNI BIZNIS, PRED SVAKU MODNU KUĆU,  BREND I KREATORA DANAS POSTAVLJA ISTO PITANJE – ŠTA DALJE? KAKO? I ZA KOGA?

KOLIKO ĆE SE IZMENITI NAČIN PREZENTOVANJA NOVIH KOLEKCIJA, DA LI ĆE UOBIČAJENI RITAM PROIZVODNJE UOPŠTE OSTATI ISTI I KOJE PROMENE ĆE DOŽIVETI ONO ŠTO SMO SVI DO SADA PREPOZNAVALI KAO FASHION SHOW ? I KAKVA NAM JE TO KRATIVNOST SADA UOPŠTE POTREBNA?

 

O OVIM I DRUGIM PITANJIMA, O PERSPEKTIVI MODNOG BIZNISA I SVIH NJEGOVIH SEGMENATA GOVORE:

MARIJA ŠABIĆ

BATA SPASOJEVIĆ

SUZANA PERIĆ

STEFAN ĐOKOVIĆ

MILICA TRIČKOVIĆ

MB CONTUR BREND BY MIRA I BOŽICA

NATAŠA PERKOVSKI ADŽIĆ – LANNA LINE DRESSES

OLJA SREJIĆ

NEMANJA PANTELIĆ

JELENA GEORG MALEŠEVIĆ

BRACHER

TARA KATARINA

 

21:00 ZATVARANJE – PREDSEDNICA SERBIA FASHION WEEK-A

 

                                          KOKTEL