OVACIJE PUBLIKE ZA EYMERICA FRANCOISA

Please select a featured image for your post

Pretposlednje revijalno veče Serbia Fashion Week-a obeležile su reakcije publike koje se ne viđaju na događajima ovog tipa. Fantastične revije ostavile su jak utisak na sve posetioce da bi na kraju atmosfera eskalirala u stajaće ovacije i radosne usklike publike tokom revije čuvenog francuskog dizajnera i zvaničnog člana institucije Visoke mode Francuske, Eymerica Francoisa. Zapažene revije imali su i Mladen Milivojević Baron, Milica Tričković, Lepa Couture, Marios Karavasilis i Erik Rosete.

Poslednji seminar novembarskog Serbia Fashion Week-a održala je Hana Hadžiavdagić-Tabaković. Hana je je bosanskohercegovačka novinarka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama, pre svega na Instagramu. Pričala je o svom životu, počecima i o tome šta je sve radila kako bi se našla na poziciji na kojoj je danas. Završila je novinarstvo, ima svoju TV emisiju, ali kako kaže, živi od društvenih mreža koristeći njihov pun potencijal.

Emerik Fransoa foto Svetlana_Braun_251117_148
S. Braun

Revije Eymerica Francoisa, pravog umetnika, su nešto po čemu se pamti svako izdanje Serbia Fashion Week-a. Kao art direktor dva najveća sajma mode na svetu – berlinskog i pariškog, kostimograf prestižne Pariske opere, kao talentovani dizajner i član institucije Visoke mode Francuske, Eymeric uspešno spaja sve svoje kvalitete, praveći pravi događaj od svoje revije. Ovogodišnjom kolekcijom, nazvanoj „ICONS”, izneo je sve ono što smo od njega i očekivali – da kroz materijale i dezene na jedno veče donese elegantni i glamurozni duh Pariza u Novi Sad. Sinoć je posetioce novembarskog Serbia Fashion Week-a ostavio bez daha prefinjenim haljinama koje savršeno ističu ženske obline, a modeli u dominantnoj crnoj boji sa romantično toplim bojama i detaljima poput čipke, svile i bisera odisali su čudesnom sofisticiranom tajanstvenošću. Ono što se retko dešava na modnim manifestacijama, desilo se sinoć – emocije su obuzele sve posetioce te je hala -i tokom same revije – odjeknula masovnim aplauzom i usklicima podrške.

V. Veličković
V. Veličković

Pred početak do sada najposećenijeg bloka revija na Serbia Fashion Week-u, predsednica Svetlana Horvat obratila se prisutnima i zahvalila na prelepoj atmosferi. U tom momentu, na iznenađenje svih u publici najavila je počasnu gošću Serbia Fashion Week-a, Patriziju Gucci i poželela joj dobrodošlicu.

Mladen Baron foto Svetlana_Braun_251117_072
S. Braun

Veoma zapažena revija novosadskog dizajnera Mladena Milivojevića Barona pod nazivom „Ringišpil” vratila je posetioce u detinjstvo, povezujući ringišpil sa igrom, a Mladen s ponosom ističe da sve što radi i stvara u životu smatra jednom velikom zabavnom igrom. Kao i do sada,  na jesenjem izdanju Serbia Fashion Week-a Baron se predstavio sa kolekcijom i za muškarce i za žene. Muška kolekcija ovog puta u sebi nosi dozu ozbiljnosti, dok je ženska propraćena kombinacijom materijala poput najmekše vune, svile, pamuka i muslina, brokata sa šljokičastim i kristalnim detaljima. Mladen ističe da je ova kolekcija nastavak prethodne kolekcije, koju smo imali prilike da vidimo na aprilskom izdanju Serbia Fashion Week-a, pošto obe imaju zajedničku srž inspiracije – ljubav prema Vojvodini.

Lepa couture foto Svetlana_Braun_251117_058
S. Braun

Nakon što je oduševilia publiku St. Petersburg Fashion Week-a, Lepa Couture je dobila sjajne kritike publike ali i modnih stručnjaka na Serbia Fashion Week-u. Njene kreacije predstavljaju ženstvenost, obline i ženske atribute u prvom planu. Lepa je prepoznatljiva po haljinama na kojima dominiraju čipka i kristal. Dizajnerka je ovu kreaciju predstavila prvi put u Rusiji pod nazivom „Krasiva“ – cela kolekcija je zapravo inspirisana Rusijom. Njene kreacije nose poznate ličnosti širom sveta, pre svega jake i sposobne žene, kako ih je ona opisala.

Milica Tričković foto Svetlana_Braun_251117_099
S. Braun

Modna dizajnerka i stilistkinja Milica Tričković predstavila je sjajne modele kojima je oduševila prepunu salu Kongresnog centra Master. Miličine kreacije imale su prizvuk Španije, a kao vodeću ideju koristila je „patchwork“ tehniku. Manekenke su iznele prelepe kreacije od čipke i tila, sa akcentom na intrigantne detalje od goblena, srpsko nacionalno obeležje. Ova talentovana mlada dizajnerka je svoj talenat takođe pokazala na veoma uspešnim revijama na nedeljama mode u Milanu i Parizu, ali je izjavila da je oduševljena organizacijom Serbia Fashion Week-a gde se oseća kao kod kuće.

Marios Karavasilis foto V_Velickovic
V. Veličković

Publika Serbia Fashion Week-a uživala je i u reviji Mariosa Karavasilisa iz Grčke. Pored divnih i detaljima bogatih modela, publiku je zaintrigirao specifičnim maskama koje su suptilno prikrivale lica modela. Kreacije su pozorišnog tipa – duge haljine sa dodacima perja i zlatnih boja izmamile su veliki aplauz publike. Karavasilis je izjavio da su srpski dizajneri veoma talentovani i izrazio veliko zadovoljstvo što je deo Serbia Fashion Week-a.

Erik Rosete foto V_Velickovic
V. Veličković

U istom bloku predstavio se i Erik Rosete iz Amerike. On već peti put učestvuje na ovoj manifestaciji i Serbia Fashion Week doživljava poput svoje druge kuće. Publika je oduševljeno gledala fantastičnu kolekciju boemskih kupaćih kostima. Erik nas je bar na trenutak vratio u letnje vreme.

Serbia Fashion Week fotoV_Velickovic
V. Veličković

Poslednje revijalne večeri predstaviće se Boško Jakovljević, Marija Šabić i Suzana Perić iz (Srbija), Cyril Mirat (Francuska), Dair (Holandija), kao i dve regionalne takmičarske revije.