U SUSRET APRILSKOM SERBIA FASHION WEEKU ZAGREVANJE, TAKMIČENJA I VELIKA IZNENAĐENJA

U SUSRET APRILSKOM SERBIA FASHION WEEKU

ZAGREVANJE, TAKMIČENJA I VELIKA IZNENAĐENJA

 

Internacionalni festival mode i dizajna, Serbia Fashion Week biće održan od 24. do 29. aprila u Novom Sadu. Serbia Fashion Week predstavlja najveći modni festival na našim prostorima koji beleži najekspanzivniji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Aprilsko izdanje Nacionalne nedelje mode predstaviće dizajnere iz 20 različitih država sveta, ali i brojne dodatne programe koji doprinose edukaciji posetilaca o modi kao umetnosti. Uz glavni, revijalni program koji će biti održan u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, Serbia Fashion Week organizuje i edukativne konferencije i seminare, takmičenje mladih talenata, kao i Show Room.

Serbia Fashion Week prirediće otvaranje Nedelje mode kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo u Srbiji! Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice prodefilovaće više od 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih dizajnera. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka uveličaće i nastup Simfonijskog orkestra NS2021, kao i veličanstven nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima. Otvaranje koje će biti upriličeno za sve Novosađane i brojne inostrane posetioce, ulepšaće svojim modelima neka od najznačajnijih svetskih modnih imena kao što su Agatha Ruiz de la Prada iz Španije, Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Beyonce, Kate Moss i druge, kao i brojni dizajneri iz Srbije i regiona.

Nakon otvaranja, od 25. do 29. aprila revije inostranih i domaćih dizajnera biće održavane u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, kada će posetioci uživati u novim kolekcijama dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Holandije, Nemačke, Grčke, Rusije, Rumunije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće nacionalnu platformu za prepoznavanje i podršku mladih dizajnera, Fashion Talent Design Competition FTDC i European Fashion Talent Design Competition – EFTDC. Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji. Prijavljeni kadidati su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti. Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, koje će im omogućiti probijanje na modno tržište i prepoznatljivost. Pobednika nacionalnog takmičenja FTDC očekuje besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata „FASHIONCLASH festival“ u Holandiji 2017. godine, editorijal u francuskom modnom magazinu “Le Fashion Post”, editorijal u italijanskom modnom magazinu “The Secret Code Of Fashion” i mnoge druge, dok je nagrada koju prima pobednik evropskog takmičenja besplatno predstavljanje kolekcije tokom narednog izdanja Serbia Fashion Weeka.

 

 

STREET STYLE SERBIA – ZAGREVANJE ZA SERBIA FASHION WEEK

Pokažite vaše glamurozne, avangardne, šik, kreativne odevne kombinacije i budite najbolji  strit stajler Srbije!

Od 1. do 8. aprila Serbia Fashion Week organizuje pravo modno zagrevanje za predstojeću Nedelju mode – STREET STYLE SERBIA. Na ulicama Novog Sada, Beograda, Pančeva, Šapca, Kragujevca, Užica i Niša, modni fotografi fotografisaće prolaznike u zanimljivim odevnim kombinacijama. Ove godine takmičenje će, osim u gradovima Srbije, biti održano i u Rijeci, u Hrvatskoj. Za pobednika u svakom gradu, glasaće se na oficijelnoj Facebook stranici Serbia Fashion Weeka, a pobednicima će biti uručene vredne nagrade.