ANNA FENDI DOLAZI NA SERBIA FASHION WEEK NAJVEĆA ZVEZDA IZ SVETA MODE PRVI PUT NA NAŠIM PROSTORIMA

11. i 12. novembra, prvi put srpskoj publici predstaviće se Anna Fendi. Kao najveća modna zvezda koja je ikada posetila Srbiju, ova čuvena kreatorka i simbol svetske mode, na Serbia Fashion Weeku predstaviće svoju novu liniju vina na događaju zatvorenog tipa, dok će tokom trajanja Design Weeka u Novom Sadu predstaviti dizajn keramike, stakla i porculana uz postavku „Topo table collection“.

Anna Fendi, koja se rado odazvala pozivu predsednice Serbia Fashion Weeka, Svetlani Horvat, dolazi u Srbiju 11. novembra i ostaje tu još nekoliko dana, jer, kako je izjavila, želi da upozna našu zemlju i kulturu.

Anna Fendi, jedna je od nosećih imena čuvene modne kuće Fendi, čije ime danas vredi oko milijardu i po evra. Rođena je 1933. godine u Rimu, kao druga od pet najpoznatijih sestara sveta. Uz njenog saradnika, Karla Lagerfelda, u poslednjih 30 godina, Anna nosi titulu direktora za razvoj svih Fendi kolekcija i svih licenci koje su vezane za ovaj brend. Nastavljajući porodičnu tradiciju koja traje još od 1925. godine i baveći se modom celog života, Anna je učinila Fendi brend poznatim širom planete. Već ’70ih godina, čuveni logo FF ceo svet upoznaje kao simbol za „fabulous furs“, besprekorno izrađene torbe i nepogrešivo napravljene aksesoare. Pod njenom kreativnom supervizijom, rodile su se i nove ideje za muške kolekcije, nove modne linije aksesoara od nakita do odeće za svaki dan. Fendi i danas važi za revolucionarni brend kada su u pitanju novi materijali, boje, dezeni, torbe…

Pre samo nekoliko godina, Anna Fendi prihvata novi kreativni izazov i učestvuje u restauraciji Villa Laetitia, istorijske rezidencije pokraj reke Tevere dajući joj potpuno novu  svrhu. 2013. godine, ova prelepa vila nominovana je za jednu od tri najromantičnijih zdanja u Rimu od strane prestižnog Forbes magazina.

Serbia Fashion Week, jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji i najveći modni događaj u Jugoistočnoj Evropi biće održan od 7. do 12. novembra uz učešće više od 50 kreatora iz celog